Bármikor édes

Bármikor édes

Hozzávalók 16 db-hoz

18 dkg teljes kiőrlésű liszt

7 dkg liszt

7,5 dkg vaj

25 dkg túró

1 csipet só

1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

a csokoládés töltelékhez:

5 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

1/2 dl habtejszín

1 teáskanál cukrozatlan kakaópor

a mákos töltelékhez:

5 dkg darált mák

1 biocitrom reszelt héja

1–2 evőkanál habtejszín

1/2–1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, becsomagoljuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

A csokoládét, a tejszínt és a kakaót vízgőz felett összeolvasztjuk, csomómentesre keverjük, félretesszük. A mákot, a citromhéjat, a tejszínt és az édesítőszert elvegyítjük.

A tésztát 2 egyforma részre osztjuk, mindkettőt kör alakúra nyújtjuk, 8-8 cikkre vágjuk. Az egyik felét a csokoládés, a másik felét a mákos töltelékkel megtöltve felcsavarjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Tipp: a sütemény tésztája 172 g szénhidrátot tartalmaz, a további szénhidrátmennyiséget a mák és a csokoládé mennyisége alapján kell kiszámolni.

https://szepsegtar.blogspot.com

 

Könyvjelzőkhöz(5)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.