Bazsalikomos paradicsom-krémleves fűszervajas bagettel

Bazsalikomos paradicsom-krémleves fűszervajas bagettel

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg darabolt konzervparadicsom
4 dl sűrű paradicsomlé
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál morzsolt bazsalikom

frissen őrölt bors
a fűszervajhoz (kb. 6 dkg):
2 dl tejszín
1 fej sült fokhagyma
1 teáskanál fűszervaj fűszerkeverék

frissen őrölt bors
továbbá:
friss bagett

A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, és az olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsomlevet, és bazsalikommal, sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Miután felforrt, közepes lángon további 10-15 percig főzzük, végül botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A fűszervajhoz a tejszínt gépi habverővel addig verjük, amíg ki nem csapódik a savó, és a visszamaradt vaj össze nem áll. Gézbe vagy sűrű szövésű textilbe csomagoljuk, és kinyomjuk belőle a maradék nedvességet. Az így kapott vajat ízesítjük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. Végül a sült fokhagymával együtt jól összedolgozzuk, fóliába csomagolva megformáljuk, és hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára. Bagettszeletekre kenjük, és a leves mellé tálaljuk.

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://webshop.fuszeresz.hu/

https://koskacukor.blogspot.com

 

A cikk címkéi:
· ·
A cikk kategóriái:
fűszerész · koskacukor · Leves

Nem kommentelhető bejegyzés.