Bazsalikomos sajtkrémes fánk

Bazsalikomos sajtkrémes fánk

Hozzávalók kb. 26 db-hoz
az égetett tésztához:
10 dkg liszt
10 dkg vaj
1 dl víz
1/2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál cukor
4 tojás
a sajtkrémhez:
12 dkg vaj
6 dkg liszt
3,75 dl tej
22,5 dkg reszelt sajt
1,5 kávéskanál só
1 kávéskanál frissen őrölt bors
1 kávéskanál mustár
2 kávéskanál őrölt bazsalikom
2 gerezd fokhagyma

A tésztához felforraljuk a vizet a vajjal, a cukorral és a sóval. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet, és további 2-3 percig főzzük, amíg végül labdává nem áll össze. A tűzről levéve hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Nyúlós, ragacsos, de egynemű masszát kapunk, amit habzsákba töltünk, és sütőpapírral bélelt tepsibe 3 cm átmérőjű fánkokat nyomunk. Pici vízzel mindet megspricceljük, majd 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. A sütőt elzárva még 5-10 percig szárítjuk a tésztát. Miután a fánkok kihűltek, levágjuk a tetejüket.
A sajtkrémhez a vajat serpenyőben megolvasztjuk. Hozzákeverjük a lisztet, majd folyamatos keverés mellett a tejet. Ízesítjük a fűszerekkel, a mustárral és a zúzott fokhagymával, végül belekeverjük a reszelt sajtot is. Ha felolvadt benne a sajt, levesszük a tűzről és kihűtjük. Habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a fánkokat.

https://sutizo.cafeblog.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.