Bodzakrémes sütemény

Bodzakrémes sütemény

Bodzakrémes sütemény

Hozzávalók kb. 15 szelethez
a tésztához:
3 nagyobb tojás szétválasztva
3 púpozott evőkanál cukor
3 púpozott evőkanál liszt
1 csapott kávéskanál sütőpor
a krémhez:
2 púpozott evőkanál liszt
1 dl tej
1 dl bodzaszirup
5 dkg vaj
12 dkg mascarpone
1 evőkanál vaníliás cukor
a díszítéshez:
2–3 kocka fehér csokoládé

A krémhez a lisztet a tejjel és a bodzasziruppal sűrűre főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a vajat, a vaníliás cukrot és a krémsajtot.
A tojásfehérjét géppel kemény habbá verjük előbb a cukorral, majd a sárgájával, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokon alsó-felső sütésmódban kb. 18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel és fehér csokoládét reszelünk rá. Legalább 1 órát hűtőben pihentetjük. Szeletelve kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.