Bodzás almalekvár

Bodzás almalekvár

Bodzás almalekvár

Hozzávalók

4 nagyobb, savanykás alma

1/2 dl víz

1/2 lime kifacsart leve

1 evőkanál vaníliás cukor

10 evőkanál mézes bodzaszörp

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházrészét eltávolítjuk, és a gyümölcshúst kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A vízzel felforraljuk, majd kis lángon, időnként megkeverve puhára főzzük. A tűzről levéve botmixerrel nagyjából pürésítjük, majd a tűzre visszatéve ízesítjük a limelével, a vaníliás cukorral és a bodzaszörppel. Pár percig még rotyogtatjuk, végül fertőtlenített üvegekbe adagoljuk.

https://hankka.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · · ·
A cikk kategóriái:
befőzés · hankka · vegetáriánus

Nem kommentelhető bejegyzés.