Bögrés fahéjas fánk

Bögrés fahéjas fánk

Hozzávalók 2,5 dl-es bögrével mérve
3 bögre liszt (45 dkg)
1,5 bögre tejföl (25 dkg)
4 tojás
4 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál őrölt fahéj
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
fahéjas porcukor vagy cukormáz

Nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a sütőport. Villával elhabarjuk a tojást és a tejfölt, majd beledolgozzuk a lisztbe. (Nem szabad sokáig keverni!)
Az olajat felforrósítjuk, a lángot közepesre mérsékeljük alatta, és 2 teáskanállal kis darabkákat szaggatunk bele a tésztából. Az alaposan átsütött fánkokat papírtörlőre szedjük, majd fahéjas
porcukorral vagy cukormázzal díszítve tálaljuk. Frissen, melegen a legfinomabb.

http://www.recept-oldal.hu

A cikk címkéi:
· · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.