Bőrén sütött serpenyős csirkecomb

Bőrén sütött serpenyős csirkecomb

Hozzávalók személyenként
1 csirkecomb farrésszel

frissen őrölt bors
2 bazsalikomszár levelekkel együtt
2 oregánóág
kevés zsír (elhagyható)

A megtisztított csirkecombról papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. Egy tapadásmentes serpenyőt – ha szükséges – leheletvékonyan kikenünk zsírral, és felforrósítjuk. A húst a bőrösebb oldalára fordítva belehelyezzük, kicsit le is nyomkodjuk, és addig pirítjuk, amíg a bőre szép színt nem kap. Közben a tetején megszórjuk sóval és borssal. A combot megfordítjuk, a másik felét is pirosra sütjük, közben a felénk eső részt szintén fűszerezzük. 1/2 dl vizet öntünk a serpenyőbe, beletesszük a zöld fűszereket, és lefedve, kisebb lángon kb. 30 perc alatt megpuhítjuk a combot. Ezután fedő nélkül elpárologtatjuk a keletkezett levét, közben a húst még egyszer megfordítjuk, hogy mindenhol egyformán megpiruljon.
Tetszőleges körettel tálaljuk.

http://katakonyha.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.