Bounty fánk

Bounty fánk

Hozzávalók 24 db-hoz
a tésztához:
17 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
2 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
1 dl tej
7 dkg süthető csokoládécsepp
a tálaláshoz:
porcukor
5 dkg étcsokoládé
2,5 dkg vaj
kókuszreszelék vagy cukorgyöngy

A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliakivonatot is. Csomómentesre dolgozzuk a liszttel, a sütőporral és a kókuszreszelékkel. Végül a tejjel lazítjuk, majd belekeverjük a csokoládécseppet. A gépbe helyezzük a fánksütő lapot. Előmelegítjük, 1-1 evőkanálnyi tésztát adagolunk a mélyedésekbe, majd mindegyiket aranybarnára sütjük. A fánkokat porcukorba hempergetjük, vagy csokoládémázat készítünk rájuk. Utóbbihoz összeolvasztjuk a csokoládét és a vajat, majd belemártjuk a süteményeket. A tetejüket megszórjuk kókuszreszelékkel vagy cukorgyönggyel.

Tipp: a süthető csokoládécseppet helyettesíthetjük aprított étcsokoládéval is.

http://www.katucikonyha.hu

A Russell Hobbs Fiesta 3in1 süteménykészítőről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.