Bounty kocka

Bounty kocka

Hozzávalók 8 db-hoz
8 tojásfehérje
1,8 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
4 dkg barnarizs-liszt
5 dkg kókuszreszelék
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál olaj
a krémhez:
8 dl jéghideg habtejszín
20 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
2 dkg cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál rum
a tetejére:
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
kókuszreszelék

A tojásfehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a rizslisztet, habverővel, óvatos mozdulatokkal a habba keverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a sütőport és az olajat, összedolgozzuk. 38×26 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, és 175 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. Kézi habverővel belekeverjük a langyosra hűlt csokoládét, a kakaóport és a rumot.
A tésztát 3 egyforma részre vágjuk, az így kapott lapokat betöltjük a krémmel, a tetejét megszórjuk a kakaóporral, és pár órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor 8 kockára vágjuk, és kókuszreszelékkel megszórva kínáljuk.

Tipp: az egész süteményben 107 g szénhidrát van, 8 kockára vágva szeletenként 13,4 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(9)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.