Brüsszeli csirkemell

Brüsszeli csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
20 dkg kelbimbó
2 csirkemellfilé
1 teáskanál fokhagymás só
1 kávéskanál őrölt fekete bors
1 kávéskanál őrölt köménymag
a tetejére:
3 dl tejföl
2 tojás
1 nagy csipet só
1 nagy csipet őrölt fekete bors
1 csipet őrölt szerecsendió
20 dkg trappista sajt
a tálaláshoz:
krumplipüré

A megtisztított kelbimbót sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Ha kihűlt, mindet félbevágjuk. A csirkemellet vékonyra szeleteljük, megszórjuk a fokhagymás sóval, a borssal, és nagyobb tepsibe fektetjük. Rárakjuk a kelbimbót, majd megszórjuk az őrölt köménnyel. A tejfölt elkeverjük a tojással, a fűszerekkel, a finomra reszelt sajt felével, egyenletesen befedjük vele a zöldséges húst. Az ételt lefedve, 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 50 percig puhítjuk. A maradék sajttal megszórjuk, és alufólia nélkül addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul rajta.
A kelbimbós csirkét melegen, krumplipürével kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

A cikk címkéi:
· ·
A cikk kategóriái:
aranytepsi · főétel · fűszerész · szárnyas

Nem kommentelhető bejegyzés.