Calas – rizsfánk cukor- és gluténmentesen

Calas – rizsfánk cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók
5 dkg basmati rizs
3 dkg barnarizs-liszt
6 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt (ceyloni) fahéj
1 S-es tojás
1 teáskanál sütőpor
a sütéshez:
olaj

A rizst 1 éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, teljesen kihűtjük.
Hozzákeverjük a további alapanyagot, és bő, forró olajba 2 evőkanál segítségével fánkokat szaggatunk. Pár percig sütjük, közben többször átforgatjuk – ha kellő mennyiségű olajban sül, magától is megfordul. Világos színűre sütjük, papírtörlőre szedjük, majd tálaljuk.

Tipp: az egész adag desszert 35 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.