Caprese tésztasaláta

Caprese tésztasaláta

Caprese tésztasaláta

Hozzávalók

50 dkg durum száraztészta

25 dkg koktélparadicsom

25 dkg minimozzarella

néhány friss bazsalikomlevél

1 citrom

balzsamecetkrém (elhagyható)

a pesztóhoz:

1 csokor friss bazsalikom

2 gerezd fokhagyma

3 dkg reszelt parmezán

olívaolaj

frissen őrölt fekete bors

A tésztát sós, lobogva forró vízben megfőzzük, közben elkészítjük a pesztót. A bazsalikomleveleket letépkedjük a szárról, aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a parmezánt, a megpucolt fokhagymát, 2-3 löttyintésnyi olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, és a géppel összeaprítjuk. A pesztót alaposan elkeverjük a leszűrt tésztával, beleforgatjuk a mozzarellát és a félbevágott koktélparadicsomot. Citromlevet facsarunk rá, meglocsoljuk balzsamecetkrémmel, és friss bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk. 

http://foodlover.hu

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.