Céklapesztó fetával, csírával

Céklapesztó fetával, csírával

Hozzávalók
3 kisebb cékla
2 evőkanál citromlé
1 nagy marék dió
4–5 evőkanál reszelt parmezán
1–2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj

frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
feta sajt
repcecsíra
rozskenyér

A céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Becsomagolva hagyjuk langyosra hűlni, majd meghámozzuk, a többi hozzávalóval együtt aprítóba tesszük, és krémesre daráljuk. A rozskenyérből falatnyi kockákat vágunk, mindre 1-1 teáskanál céklapesztót kanalazunk, kevés fetát morzsolunk rájuk, és 1-1 csipet repcecsírával koronázva kínáljuk.

www.szotyimuvek.blog.hu

A Biohálóról további infóért katt ide.

 

 

A cikk címkéi:
· · · ·
A cikk kategóriái:
bioháló · előétel · szendvics · szotyiművek

Nem kommentelhető bejegyzés.