Céklával pácolt tojás és tojáskrém

Céklával pácolt tojás és tojáskrém

Hozzávalók kb. 1 literes üveghez

6-8 főtt kemény tojás
1 kisebb hámozott, csíkokra vágott cékla
1 hámozott, felcsíkozott vöröshagyma
a pácléhez:
4,5 dl víz
1/2 dl 10%-os ecet
1 teáskanál egész fekete bors
2-3 szem borókabogyó
1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 teáskanál só
pár szem mustármag
1 teáskanál szárított rozmaring
a tojáskrémhez:
a céklával pácolt tojások
a céklával pácolt hagyma
vaj
mustár

frissen őrölt bors

A páclé hozzávalóit kis lábosba téve felforraljuk, és 4-5 percig gyöngyöztetjük.
A céklát, a hagymát és a tojásokat olyan műanyag vagy üvegedénybe tesszük, amit légmentesen le tudunk zárni. Ráöntjük a felforralt páclét, és lefedjük. Ha a lé nem fedne el mindent teljesen, akkor az üveget időnként megrázogatjuk. Amikor kihűlt, 3-4 napra hűtőbe tesszük.
Sonka mellé vagy magában, zöldségekkel (újhagyma, paradicsom, paprika, retek) tálaljuk. Hűtőben tartva, az üveg felbontását követően 3 napig fogyasztható.
A tojáskrémhez a hozzávalókat villával vagy botmixerrel pépesítjük. Díszítéshez, hidegtálak dekorálásához is kitűnően használható.

http://szepsegtar.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.