Cézár tésztasaláta

Cézár tésztasaláta recept

Hozzávalók
a salátához:
1 csomag szezámfusilli (20 dkg)
10 dkg koktélparadicsom
3–4 rómaisaláta-levél
1/2 sült csirkemell
4–5 evőkanál reszelt parmezán
az öntethez:
2 tojássárgája
5–6 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál dijoni mustár
1/2 citrom kifacsart leve
1 szardellafilé
3 evőkanál reszelt parmezán
1 kis gerezd fokhagyma

őrölt fehér bors

A tésztát megfőzzük, lecsepegtetjük.
A sült húst kisebb kockákra vágjuk, a paradicsomot negyedeljük, a salátaleveleket falatnyi darabokra tépdessük.
A tojássárgájához adjuk a mustárt, kézi robotgéppel verni kezdjük, közben vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olívaolajat. Hozzákeverjük az összenyomott fokhagymát, a szardellát, a parmezánt és a citromlevet, végül sóval és borssal ízesítjük. A saláta hozzávalóit elvegyítjük, meglocsoljuk az öntettel, óvatosan összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

http://szotyimuvek.blog.hu

A Wise Pasta termékekről további információért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.