Chiamagos zabkenyér

Chiamagos zabkenyér

Hozzávalók

8 dl tej vagy víz (mindkettővel tökéletes)
2 tojás
2 dl tejszín
1 evőkanál méz
1 evőkanál himalájai só
5 dkg friss élesztő
5 dkg chiamag
5 dkg lenmag
10 dkg zabpehely
15 dkg zabkorpa
20 dkg zabpehelyliszt
40 dkg zabliszt

A folyadékot langyosra melegítjük. Kiveszünk belőle 1/2 csészényit, elkeverjük benne az élesztőt a mézzel, és hagyjuk felfutni. A száraz hozzávalókat összeforgatjuk, a keverék közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, majd a tojást, és a vizet vagy tejet folyamatosan adagolva az egészet összegyúrjuk. (A tészta hígabb állagú lesz a megszokottnál, nem gyúrható, mint a többi kenyéré. A zabpehely és a chiamag is folyamatosan szívja magába a nedvességet.) Tapadásmentes üveg vagy zománcozott kenyérformába tesszük, amit tetszés szerint kikenhetünk olajjal vagy más zsiradékkal. Kb. 1/2 órát állni hagyjuk, ezután hideg sütőbe tesszük, majd azt 170 fokra állítva legalább egy órát sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

http://tortatermeszetesen.hu/

Nem kommentelhető bejegyzés.