Churros csokoládészósszal

Churros csokoládészósszal

Hozzávalók kb. 24 db-hoz
a tésztához:
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
8 dkg porcukor
20 dkg liszt
1/2 dl tej
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál rumaroma
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
a forgatáshoz:
5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 evőkanál őrölt fahéj
a csokoládészószhoz:
3 dl tej
5 dkg csokoládé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 teáskanál étkezési kukoricakeményítő
2 evőkanál víz

Churro fánk csokoládészósszal recept

A vajat a porcukorral robotgéppel habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet, a fahéjat, a vaníliát, a rumaromát, a sót, végül a tejet is. Csomómentesre dolgozzuk.
A gépbe helyezzük a fánkkészítő lapot. Előmelegítjük, és 1-1 evőkanálnyi tésztát teszünk a mélyedésekbe. 4 perc alatt mindet aranybarnára sütjük. A megsült fánkokat rácson hagyjuk kihűlni, majd előbb olvasztott vajba, aztán fahéjas cukorba forgatjuk.
A csokoládészószhoz felforraljuk a tejet, beletördeljük a csokoládét, és hozzákeverjük a kakaót. A keményítőt a vízben elvegyítjük, és besűrítjük vele a szószt. Tálaláskor a fánkok mellé kínáljuk.

Tipp: amikor a fánkokat a fahéjas cukorba forgatjuk, érdemes a keveréket kisebb adagokban elkészíteni, hogy a vajtól ne tapadjon össze nagyobb szemcsékre.

www.szotyimuvek.blog.hu

A Russell Hobbs Fiesta 3 in 1 süteménykészítőről további infóért katt ide.

 

Nem kommentelhető bejegyzés.