Citromos-bazsalikomos hummusz

Citromos-bazsalikomos hummusz

Citromos-bazsalikomos hummusz recept

Hozzávalók 2-4 személyre
40 dkg csicseriborsó-konzerv
2–3 teáskanál tahini (szezámpaszta)
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál Himalája só
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 marék friss bazsalikomlevél
1/2 marék friss petrezselyemzöld
a tálaláshoz:
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
bazsalikomlevél és/vagy petrezselyemzöld

A csicseriborsót hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, aprítógépbe öntjük. Hozzáadjuk a tahinit, a zúzott fokhagymát, a sót, a citromlevet és az olívaolajat, és pulzálva mixelni kezdjük. Amikor már krémes, lágy állagú, hozzáadjuk a bazsalikomot és a petrezselymet, majd homogén állagúra mixeljük.
Tálkába kanalazzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal és ízlés szerint petrezselyemmel vagy bazsalikommal díszítjük.

Tipp: a tálaláshoz száraz serpenyőben piríthatunk néhány szem csicseriborsót is.

http://ripiszke.blog.hu

Bookmark(0)

No account yet? Register

A cikk kategóriái:
160g · előétel · IR · ripiszke · szénhidrátdiéta · vegán · vegetáriánus

Nem kommentelhető bejegyzés.