Citromos muffin vajkrémvirággal

Citromos muffin vajkrémvirággal

Citromos muffin vajkrémvirággal

Hozzávalók 12 db-hoz
a tésztához:
10 dkg vaj
2 tojás
10 dkg cukor
1 pohár görög joghurt (180 g)
1 biocitrom
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
a svájci vajkrémhez:
3 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 csipet só
kb. 35 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
barack és eperpiros színű gél állagú ételszínezék

A vajat megolvasztjuk, félretesszük hűlni.
A tojást kihabosítjuk a cukorral, továbbra is kézi mixert használva elkeverjük benne a joghurtot, a citrom lereszelt héját, kifacsart levét és a kihűlt vajat. Fakanálra váltva beleforgatjuk a sütőporral összeforgatott lisztet. A masszát a muffintepsi papírkapszlikkal duplán bélelt mélyedéseibe adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd egyenesre vágjuk a tetejüket.
A tojásfehérjét, a cukrot és a sót vízgőz fölött 70 fokosra melegítjük – időnként megkeverjük, de nem kell folyamatosan keverni. Levesszük a gőzről, és 10–12 percig kézi mixerrel habosítjuk, ezalatt szoba-hőmérsékletűre hűl. A kézi mixerrel tovább verve kisebb adagokban hozzádolgozzuk a vajat. A muffinok tetejét vékonyan megkenjük krémmel, a többit – fele-fele arányban – barackszínűre és pirosra színezzük. Tetszőleges mintázatú orosz dekorcsővel ellátott végű habzsákba töltjük, és a muffinok tetejére virágokat nyomunk. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Tipp: ha lágynak találjuk a krémet, tegyük kicsit hűtőbe, ha túl kemény lenne, hagyjuk kicsit szoba-hőmérsékleten.

https://hankka.blogspot.com

Az orosz dekorcsövet a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

 

Bookmark(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.