Citrusos pulykacomb lassúfőzőben készítve

Citrusos pulykacomb lassúfőzőben készítve

Citrusos pulykacomb lassúfőzőben készítve

Hozzávalók 4 személyre
1 nagyobb, csontos pulykacomb (kb. 1 kg)
2 szelet szalonna
3 narancs
2 citrom
2 lime
1 fokhagyma
1 vöröshagyma
5 ml brandy

frissen őrölt fekete bors
1–2 evőkanál liszt
a tálaláshoz:
sült krumpli vagy krumplipüré

A pulykacombot megmossuk, papírtörlővel alaposan leitatjuk róla a vizet. A szalonnát a bőre alá dugjuk, kívülről bedörzsöljük sóval és borssal. A narancsot megpucoljuk, gerezdekre szedjük, a citromot és a lime-ot megmossuk, negyedekbe vágjuk. A kétféle hagymát is megtisztítjuk, a vöröshagymát negyedeljük. A gyümölcsöket, a vörös- és fokhagymát a lassúfőző edényébe tesszük, majd ráfektetjük a húst. Hozzáöntjük a brandyt, végül annyi vizet, hogy az edény alján 1 ujjnyi legyen. A gépet lezárjuk, és az ételt 10-12 óra alatt megpároljuk. A húst kivesszük, tűzálló tálba tesszük, majd sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük a bőrét.
Közben a lassúfőzőben összegyűlt szaftot lábosba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük. Felöntjük 2 dl vízzel, felforraljuk, majd addig főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik. A húst szeletekre vágjuk, a gyümölccsel, sült krumplival vagy krumplipürével és a mártással tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A Russell Hobbs Cook&Home lassúfőzőről további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.