Coleslaw vöröskáposzta-csírával

Coleslaw vöröskáposzta-csírával 

Hozzávalók

1 kisebb káposzta

5 sárgarépa

1 vöröshagyma

2 tojássárgája

1 púpozott evőkanál mustár

3 dl olaj

1 evőkanál fehérborecet

1 citrom kifacsart leve

1–2 dl tejföl

frissen őrölt fekete bors

a tálaláshoz:

5 dkg vöröskáposzta-csíra

 

A káposzta külső, sérült leveleit leszedjük, a káposztát felszeleteljük, a torzsáját eltávolítjuk. A sárgarépát és a vöröshagymát megpucoljuk. Kézi vagy elektromos reszelőn a zöldségeket finomra reszeljük, összeforgatjuk.

A tojássárgáját és a mustárt robotgéppel elkezdjük kikeverni, miközben lassan hozzácsurgatunk 1,5 dl olajat. Amikor homogén krémet kaptunk, hozzáadjuk a fehérborecetet, majd tovább verjük, miközben újabb 1,5 dl olajat öntünk hozzá. Sóval, borssal és a citromlével ízesítjük. A tejföllel lazítjuk, a zöldségekre öntjük, és az egészet összeforgatjuk. Tálaláskor a tetejére halmozzuk a vöröskáposzta-csírát, és hamburger, grillhús mellé kínáljuk. 

https://varosikonyha.blog.hu

A Biohálóról további infóért katt ide.

 

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.