Colomba di Pasquale

Colomba di Pasquale

Hozzávalók galamb vagy 22 cm-es, ovális papír sütőformához

a tésztához:

2 dkg friss élesztő

1,2 dl langyos tej

35 dkg liszt

7 dkg cukor

2 tojás

1 tojássárgája

1 teáskanál vaníliakivonat

10 dkg puha vaj

1 csipet só

1 biocitrom reszelt héja

15 dkg kandírozott citromhéj

a mázhoz:

3 dkg darált mandula

5 dkg porcukor

1 tojásfehérje

a díszítéshez:

2 marék mandulapehely

jégcukor

Az előtésztát a sütés előtti este készítjük el: a langyos tejben feloldjuk az élesztőt, belekeverünk 10 dkg lisztet. Szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva 1 éjszakát pihentetjük.

Másnap a cukrot a tojással és a tojássárgájával kihabosítjuk. Hozzáadjuk az előtésztát, a vaníliát és a felkockázott vajat.
Összedolgozzuk, majd apránként a maradék lisztet és a sót is belegyúrjuk. Lágy tésztává dagasztjuk, végül a citromhéjat és a kandírozott gyümölcsöt is belekeverjük. A sütőformába öntjük, és letakarva, szobahőmérsékleten 3 órát pihentetjük.

A mázhoz a mandulát összekeverjük a porcukorral és a tojásfehérjével. A tésztára kenjük, megszórjuk a mandulapehellyel és a jégcukorral. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percet, majd a sütő hőmérsékletét 160 fokra csökkentve további 15-20 percet sütjük. Az olasz húsvéti kalácsot reggelire kínáljuk, tea vagy kávé kíséretében.

https://varosikonyha.blog.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.