Csavart fánk

Csavart fánk

Hozzávalók
40 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
8 dkg cukor
10 dkg vaj
2 tojás
2-3 csepp vaníliaaroma
13 dkg tejföl
a sütéshez:
olaj
a csokoládészószhoz:
10 dkg étcsokoládé
1/2 dl tej
1 dl tejszín
1/2 teáskanál őrölt fahéj
a szóráshoz:
porcukor

Összevegyítjük a lisztet, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, valamint az aromát és a tejfölt, végül a lisztes keveréket is. A tésztát kézzel össze-dolgozzuk, és 20 percet pihentetjük.
Ezután lisztezett felületen kb. 5 mm-esre sodorjuk, és 1 cm széles, 15 cm hosszú csíkokra vágjuk. Két-két tésztacsík végét összefogjuk, összecsavarjuk, majd összenyomjuk („csepp” formát kapunk). Bő, forró olajban kisütjük a tésztát.
A csokoládészószhoz a tejet a tejszínnel együtt felforrósítjuk. Az összetört csokoládét beletesszük,
és kevergetve megolvasztjuk benne. Belevegyítjük a fahéjat is. Frissen, porcukorral megszórva és csokoládé-öntettel tálaljuk.

Tipp: a csokoládészószt ízesíthetjük reszelt narancshéjjal, őrölt gyömbérrel stb.

https://orsicsibe.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.