Csicseriborsó-fasírt (falafel)

Csicseriborsó-fasírt (falafel)

Hozzávalók
40 dkg főtt csicseriborsó
2 evőkanál római kömény
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál őrölt koriandermag
1–2 újhagyma
1–2 csipetnyi őrölt szegfűszeg
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál barnarizs-liszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé

őrölt fekete bors
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
frissen aprított korianderzöld
teljes kiőrlésű pita

A hozzávalókat a hagyma, a barnarizs-liszt és a sütőpor kivételével késes aprítóba tesszük, és darabosan pépesre aprítjuk. Belekeverjük az apróra vágott hagymát, hozzádolgozzuk a barnarizs-lisztet és a sütőport. Vizes kézzel apró golyókat formázunk, és bő, forró olajban mindet kisütjük. Korianderzölddel meghintve, teljes kiőrlésű pitával kínáljuk.

Tipp: a masszát habzsákba töltve is adagolhatjuk, így kb. egyforma golyókat tudunk készíteni. Az egész adag 127 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

Nem kommentelhető bejegyzés.