Csicseriborsós raguval töltött gomba

Csicseriborsós raguval töltött gomba

Hozzávalók
4–6 ChefGomba portobello gomba
1/2 kg pulykamell apró kockákra vágva
1 vöröshagyma apróra vágva
1 evőkanál füstölt pirospaprika
1 teáskanál őrölt fahéj

frissen őrölt fekete bors
1 dl alaplé
1 dl sűrű paradicsomlé
1 kisebb csicseriborsó-konzerv
2 evőkanál tejföl
olaj
a tálaláshoz:
apróra vágott petrezselyemzöld

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük és fehéredésig pároljuk a húst. Ráöntjük a paradicsomlevet, pár percig rotyogtatjuk. Felöntjük az alaplével, belekeverjük a fűszereket, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Belekeverjük a leszűrt, átmosott csicseriborsót, a tejfölt, még pár percig főzzük, majd a gombába töltjük. Mindet tűzálló tálba tesszük, és 180 fokon 20-25 percig sütjük.

https://szepsegtar.blogspot.com

A ChefGombáról további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.