Csíkos kifli

Csíkos kifli

Hozzávalók 6 db-hoz
26 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz
3,2 dl langyos víz
3 dkg Burg almaecet
3 dkg Szafi Reform eritrit
1 evőkanál Szafi Reform holland kakaópor
1–2 csipet só
a kenéshez:
Szafi Reform kókuszolaj

A világos és a sötét tésztát külön készítjük el. A víz felében elkeverjük az eritrit, a só és az almaecet felét, majd hozzáadjuk a lisztkeverék felét – a sötét tésztához a kakaót is –, és alaposan összekeverjük a tésztát. Lisztkeverékkel szórt munkalapon finoman átgyúrjuk, majd mindkettőt 20×40 cm-es, vékony téglalappá nyújtjuk, és a világos lapra helyezzük a kakaósat. A rövidebb végétől kezdve szorosan feltekerjük, éles késsel 6 részre vágjuk. A csigákat az oldalukra fektetjük, ellapítjuk, majd ovális alakban vékonyra nyújtjuk, végül kifli alakúra feltekerjük. Mindet bagettsütő rácsra helyezzük, a tetejüket kókuszolajjal lekenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

https://dobosbea.blogspot.com

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.