Csíkos sütemény

Csíkos sütemény

Hozzávalók 30×25 cm-es tepsihez
18 dkg barnarizs-liszt
25 dkg vaj
5,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
6 tojás
1 csomag gluténmentes sütőpor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a túrós réteghez:
1 kg Mizo laktózmentes túró
3 dkg barnarizs-liszt
6 tojásfehérje
4 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A vajat kihabosítjuk az édesítőszerrel, egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját, apránként adagolva, belekeverjük a sütőporral és a kakaóporral elkevert barna-rizslisztet. A felvert tojásfe-hérjét óvatos mozdulatokkal a tésztához keverjük. A túrós réteg hozzávalóit összekeverjük.
Mindkét masszát habzsákba töltjük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe felváltva egyforma vastag csíkokat nyomunk. Ha 1 sorral készen vagyunk, újabb réteg tésztát készítünk úgy, hogy a világos csíkra sötét, a sötétre világos csíkot nyo-munk. 180 fokon kb. 30 percig sütjük (tűpróba!). Teljesen kihűtjük, majd tetszőleges szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp: az egész sütemény 158 g, 16 kockára vágva darabonként 10 g szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com/

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.