Csilis bab

Csilis bab

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg darált hús
4 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál morzsolt oregánó
2 babérlevél
1–2 csili
1 evőkanál füstölt pirospaprika
1 hámozottparadicsom-konzerv (400 g)
1 vörösbab-konzerv (400 g)
só
őrölt bors
a tálaláshoz:
reszelt sajt

Apróra vágjuk a vöröshagymát, összezúzzuk a fokhagymát. A megforrósított olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik. Beleszórjuk a köményt, sózzuk, borsozzuk, csilipaprikát teszünk bele, hozzáadjuk a fokhagymát. Keverünk rajta néhányat, majd beleöntjük a paradicsomot is. Felöntjük 4 dl vízzel, beleszórjuk a többi fűszert, és közepes lángon addig főzzük, amíg sűrű, szaftos nem lesz. Ekkor beleöntjük a levétől leszűrt, átmosott babot. Megkóstoljuk, ízlés szerint még fűszerezzük. További 10–20 percig főzzük, majd reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(3)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.