Csirkecombfilé gombás-karfiolos hajdinával

Csirkecombfilé gombás-karfiolos hajdinával

Hozzávalók 2 személyre
1 csapott evőkanál kolbászzsír
25–30 dkg csirkecombfilé
1 kisebb vöröshagyma
1 kávéskanál őrölt római kömény

őrölt fekete bors
a körethez:
1 csapott evőkanál kókuszzsír
1 dl hajdina (6,5 dkg)
25–30 dkg karfiol
1 evőkanál szárított gomba
2 dl víz

őrölt fekete bors
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
néhány szál petrezselyemzöld

A hajdinát szűrőbe téve alaposan lemossuk, lecsöpögtetjük. A hagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a gombát kávédarálóban porrá őröljük, a húst felkockázzuk. A karfiolt egészen kis rózsákra szedjük, a szárát külön feldaraboljuk.
A felhevített kolbászzsíron a hagymát kissé megdinszteljük, rádobjuk a húst, és addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik. Fűszerezzük, ha szükséges, vizet öntünk alá, majd lefedve, kis lángon megpuhítjuk.
Közben a körethez a felforrósított zsiradékon a hajdinát addig kevergetjük, amíg a szemek szét nem peregnek. Hozzáadjuk a karfiolszárat és a gombaport, majd felengedjük a vízzel. Sóval, borssal, kakukkfűvel, aprított petrezselyemmel ízesítjük. Elkeverjük, a tetejére szórjuk a karfiolt, lefedjük, és egészen kis lángon 25-30 perc alatt puhára főzzük. A csirkét a gombás-karfiolos hajdinával körítve tálaljuk.

Tipp: a kolbászzsírhoz 3-4 dkg elmorzsolt füstölt kolbászt kisebb lángon addig kevergetünk, amíg a zsírját ki nem engedi.

https://katakonyha.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

Nem kommentelhető bejegyzés.