Csirkehúsos-mozzarellás tészta

Csirkehúsos-mozzarellás tészta

Hozzávalók 2 személyre
12 dkg szénhidrátcsökkentett tészta
5 dkg füstölt, húsos szalonna
10–15 cm póréhagyma
1/2 piros kaliforniai paprika
25 dkg csirkemellfilé
1 púpozott teáskanál krétai vadontermőfűszer-keverék
1 kávéskanál őrölt gyömbér
tört piros jalapeno csilipaprika
1 dl tejszín
10 dkg mozzarella

frissen őrölt fekete bors
zsír

A tésztát a csomagoláson található előírás szerint megfőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk; a főzőléből 1 csészényit félreteszünk.
Közben a vékony csíkokra vágott szalonnát kevés zsíron kiolvasztjuk. Beletesszük a felkarikázott pórét, majd a csíkokra vágott csirkemellet. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a paprikakockákat. Néhány keverés után fűszerezzük, majd a tejszínnel felöntve, az edényt lefedve puhára pároljuk a ragut. Ha szükséges, adunk hozzá a félretett főzőléből. Végül beleolvasztjuk az összetépkedett mozzarellát, összeforgatjuk a tésztával, és azonnal tálaljuk.

https://katakonyha.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

A cikk címkéi:
· · · · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.