Csirkehúsos zöldborsóleves

Csirkehúsos zöldborsóleves

Hozzávalók 4 személyre
1 kisebb csirkemellfilé
1,5 l víz
25 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
1 csokor kapor
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
2 nagy csipet őrölt bors
2 nagy csipet reszelt szerecsendió
1 dl tejszín
1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál ecet
1 púpozott evőkanál cukor vagy édesítőszer

A megtisztított és kis kockára vágott csirkemellet fehéredésig pirítjuk a vaj és az olaj keverékén, majd felengedjük a vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a zöldborsót. A keményítőt csomómentesre keverjük a tejszínnel, és besűrítjük vele a levest. Beleszórjuk az apróra vágott kaprot, majd ízesítjük ecettel és édesítőszerrel. Pár percnyi főzés után tálaljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.