Csirkemájas-zöldséges rizottó

Csirkemájas-zöldséges rizottó

Hozzávalók 2 személyre

11 dkg rizottórizs

2 evőkanál vaj

2 evőkanál olívaolaj

30 dkg csirkemáj

1 kisebb vöröshagyma

5 dkg zeller (tisztítva mérve)

5 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)

1 teáskanál sűrített paradicsom

frissen őrölt fekete bors

1 kávéskanál morzsolt bazsalikom

4–5 dl húsleves alaplé

a tálaláshoz:

aprított petrezselyemzöld

parmezán sajt

 

A zellert és a sárgarépát kis kockákra vágjuk. A májat és a hagymát megtisztítjuk, az utóbbit felaprítjuk. 1-1 evőkanál vajat és olajat felhevítünk, és a hagyma felét üvegesre dinszteljük rajta. Hozzátesszük a zöldségkockákat, enyhén borsozzuk, és 2-3 perc múlva kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Belerakjuk a feldarabolt májat, időnként megkeverve fehéredésig sütjük, majd a bazsalikommal és a paradicsompürével ízesítjük. Lefedjük, és kis lángon hagyjuk, amíg el nem készül. Melegen tartjuk.

Közben serpenyőben a maradék zsiradékot összemelegítjük, és a félretett hagymát 1 percig pirítjuk benne. Beleszórjuk a rizst, és addig kevergetjük, amíg a szemek szétperegnek. 1 merőkanál alaplevet öntünk hozzá, tovább kevergetjük, és amikor felszívta a folyadékot, újabb merőkanálnyit adagolunk hozzá. Ezt addig ismételjük, amíg a rizs puha nem lesz. A májas ragut sózzuk, a rizottóhoz forgatjuk, és azonnal tálaljuk az ételt. A tányéron petrezselyemmel és parmezánnal hintjük meg.

https://katakonyha.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.