Csirkés-gombás egytál orzo tésztával

Csirkés-gombás egytál orzo tésztával

Hozzávalók 4 személyre
1 nagy csirkemellfilé
20 dkg barna csiperke
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg orzo tészta
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
4 dl csirkealaplé
2 dl tejszín

őrölt bors
1 csipet őrölt szerecsendió
1/2 kávéskanál őrölt majoránna
1 kis csokor petrezselyemzöld

A húst 8 egyforma részre vágjuk. Magas falú serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a sóval, borssal fűszerezett csirkemelldarabok minden oldalát 1-2 perc alatt pirosra sütjük. A serpenyőből kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt szafthoz adjuk a vajat, a finomra vágott vöröshagymát, a vékonyra szelt gombát. Fűszerezzük majoránnával, szerecsendióval. Addig pirítjuk, amíg a gomba szép színt nem kap. Hozzáadjuk a tésztát, a reszelt fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, és további 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A húst visszatesszük a serpenyőbe, és lefedve 30-35 perc alatt készre pároljuk az ételt. Tálaláskor friss petrezselyemmel hintjük meg.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.com

http://webshop.fuszeresz.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.