Csirkés-gombás rétes 

Csirkés-gombás rétes 

Hozzávalók

1 csirkemellfilé (kb. 25 dkg)

2 kávéskanál méz

2 evőkanál szójaszósz

4 evőkanál olívaolaj

kb. 20 dkg ChefGomba fehér csiperkegomba

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

frissen őrölt fekete bors

4 réteslap

kb. 20 dkg tejföl

1 tojás

szezámmag

 

A húst falatnyi darabokra vágjuk, majd késes aprítóval ledaráljuk. Összekeverjük a mézzel, a szójaszósszal, 1 evőkanál olívaolajjal, és lefedve 15 percre hűtőbe tesszük. Közben megtisztítjuk a kétféle hagymát, és a gombával együtt késes aprítóval nagyjából ledaráljuk.

A húst 1 evőkanál olajon készre sütjük, kiszedjük, félretesszük. Újabb 1 evőkanálnyi olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a hagymás-gombás keveréket. A húshoz szedjük, ízesítjük sóval, borssal, és alaposan összeforgatjuk.

A tejfölt elkeverjük a maradék olívaolajjal. A réteslapokat egymásra rétegezzük úgy, hogy közben mindegyiket lekenjük tejföllel. Az utolsó lapot is tejfölözzük, majd a szélére halmozzuk a tölteléket, feltekerjük, és a rétest sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A maradék tejfölt elvegyítjük az enyhén felvert tojással, lekenjük vele a rudat, végül megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, tetszőleges szeletekre vágva, friss zöldsalátával kínáljuk.

https://hankka.blogspot.com

A ChefGombáról további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.