Csirkés-karfiolos bulgursaláta

Csirkés-karfiolos bulgursaláta

Csirkés-karfiolos bulgursaláta

Hozzávalók

kb. 1/2 kg csirkemellfilé

5 evőkanál Barco kókuszolaj

frissen őrölt fekete bors

1 karfiol

őrölt curry

őrölt koriandermag

őrölt római kömény

fűszerpaprika

3 gerezd fokhagyma

2 dl Cocomas kókusztejszín

20 dkg bulgur

3 dl víz

a tálaláshoz:

petrezselyemzöld

szeletelt mandula

 

A húst megtisztítjuk, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. 2 evőkanál kókuszolajon megpirítjuk, közben enyhén sózzuk, borsozzuk. Zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük az edényből. A karfiolt megmossuk, apró rózsáira szedjük. Az edényben újabb 2 evőkanál kókuszolajat hevítünk, rádobjuk a karfiolt. Fűszerezzük curryvel, korianderrel, római köménnyel, fűszerpaprikával és a zúzott fokhagymával. Pár percnyi párolás után felengedjük a kókusztejszínnel és 1 dl vízzel. Lefedve, kis lángon roppanósan puhára pároljuk, zsírjára pirítjuk, majd beleforgatjuk a csirkemellet. A maradék kókuszolajat felhevítjük, hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett bulgurt, 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a megmaradt vízzel, enyhén sózzuk, és időnként megkeverve készre főzzük. Végül óvatosan a karfiolos húsba forgatjuk. Tányérokra adagolva, aprított petrezselyemmel és szeletelt mandulával meghintve tálaljuk. 

https://hankka.blogspot.com

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · · · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.