Csőben sült tavaszi zöldség

Csőben sült tavaszi zöldség

Hozzávalók
50 dkg spárga
1 csomó retek
20 dkg gomba
1 csomó újhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2–3 paradicsom
1 dl tejszín
5 dkg parmezán sajt
morzsolt kakukkfű

frissen őrölt bors
3–4 evőkanál olívaolaj

A megtisztított zöldségeket a paradicsom kivételével tetszés szerint daraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, hozzákeverjük a felaprított petrezselyemzöld felét, ízesítjük kakukkfűvel, és sütőtálba tesszük. A tejszínt elkeverjük a reszelt parmezánnal és a zöldségekre öntjük. A paradicsomot felkarikázzuk, a zöldségekre sorakoztatjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20–30 perc alatt készre sütjük. A maradék petrezselyemzölddel meghintve köretként vagy önálló ételként kínáljuk.

Tipp: más, tetszés szerinti zöldségből is készíthetjük.

https://izeskalandok.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.