Csokoládémousse-pite

Csokoládémousse-pite

Hozzávalók
2 tojássárgája
2 dkg cukor
1,2 dl tej
4 zselatinlap
5 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
15 dkg tejszín (30%-os)
1 adag frissen főtt kávé
kb. 12 dkg piskótatallér

A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, hozzáöntjük a tejet. Vastag aljú lábasban, kis lángon, folyamatosan kevergetve forróra melegítjük, majd levesszük a tűzről. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és feloldjuk a forró, tojásos tejben. A csokoládét is hozzáadjuk, oldódásig keverjük, majd hagyjuk a masszát langyosra hűlni. A tejszínből kemény habot verünk, és finoman a krémbe forgatjuk. A szilikonformába öntjük, elsimítjuk.
A piskótát a kávéba mártjuk, és talpával felfelé szép sorban a krémre rendezzük, kicsit bele is nyomkodjuk. Folpakkal letakarva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára fordítjuk, szeletekre vágva kínáljuk.

https://hankka.blogspot.com

A „habcsókos” tarte készletet a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

A cikk címkéi:
· · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.