Csokoládés keksz cukor- és gluténmentesen

Csokoládés keksz cukor- és gluténmentesen recept

Hozzávalók
20 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
4 dkg vaj
3,2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
2 tojás
3 dkg Éden prémium barnarizs-liszt
1 csipet só
1/2 csomag sütőpor (6 g)
1 evőkanál vaníliakivonat

A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, langyosra hűtjük.
A tojást és az édesítőszert gépi habverővel, magas fokozaton 3-4 percig habosítjuk. Több részletben adagolva a vaníliával együtt a csokoládéhoz keverjük, majd beleforgatjuk a sütőporral és a sóval elvegyített barnarizs-lisztet. 10 percre félretesszük.
Diónyi gombócokat formázunk belőle, mindet sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokon 9 percig sütjük. Ne süssük túl, mert kiszárad! A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Tipp: az egész adag 37 g szénhidrátot tartalmaz.

szepsegtar.blogspot.com

Szepy további receptjeiért katt IDE.

A CukormentesWebshopról további infóért katt IDE.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük