Csokoládés keksz

Csokoládés keksz

Csokoládés keksz

Hozzávalók 20-24 db-hoz
20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
25 dkg liszt
2 tojássárgája
2-3 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg csokoládé
10 dkg dió (elhagyható)
1 kávéskanál sütőpor

A vajat krémesre keverjük előbb a cukorral, azután a tojássárgájával. Beleforgatjuk a sütőporos, kakaós lisztet, majd a durvára darabolt diót és csokoládét. A tésztát néhány gyors mozdulattal összegyúrjuk. A masszából formázott diónyi golyókat egymástól távol, sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. A tetejüket pohár aljával enyhén lenyomjuk. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 14-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Tipp: dió helyett durvára vágott mandulát, mogyorót vagy aszalt gyümölcsöt is használhatunk.

http://www.recept-oldal.hu

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.