Csokoládés-kókuszos csiga cukor- és gluténmentesen

Sörben párolt, pirított csülök

Csokoládés-kókuszos csiga cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók 12 db-hoz

a tésztához:

20 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék + kevés a nyújtáshoz

1 dkg só

3 dkg Burg almaecet

6 dkg folyékony Szafi Reform kókuszolaj

4 M-es tojás

8 dkg víz

20 dkg áttört túró

1/2 dkg FM négyszeres édesítőhatású cukorhelyettesítő

1/2 biocitrom reszelt héja

a töltelékhez:

10 dkg Szafi Reform kókuszreszelék

2 tojásfehérje

1/2 biocitrom reszelt héja

3,5 dkg FM négyszeres édesítőhatású cukorhelyettesítő

a mázhoz:

6 dkg cukor- és gluténmentes étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

60 ml habtejszín

Szafi Reform kókuszreszelék

 

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 10 percre félretesszük.

A tojásfehérjét magas fokozaton verni kezdjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az édesítőszert, és addig habosítjuk, amíg a hab fel nem veszi az édesítőt. Fakanállal beleforgatjuk a kókuszreszeléket, a citromhéjat, és félretesszük.

A tésztát sütőpapíron 24×50 cm-esre nyújtjuk. Megkenjük a kókuszos krémmel, és a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, mint a bejglit. 12 egyenlő részre osztjuk, és vastagabb cérna segítségével felszeleteljük. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tejszínt csípősre melegítjük, levesszük a tűzről, és csomómentesre keverjük benne a csokoládét. A csigákat megkenjük a mázzal, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. A máz dermedése után tálaljuk.

 

Tipp: Darabonként 10 g szénhidrátot tartalmaz. Miután kihűlt, papírzacskóba téve le is fagyaszthatjuk – fogyasztás előtt 1 órával szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.