Csokoládés minitarte

Csokoládés minitarte

Csokoládés minitarte

Hozzávalók 6 db-hoz

a tésztához:

15 dkg gluténmentes süteményliszt + kevés a formázáshoz

5 dkg vaj

3 dkg porcukor

1 tojás

1 csipet só

a vaksütéshez:

szárazbab vagy kerámia sütőgolyó

a gyümölcsös töltelékhez:

15 dkg fekete ribizli

2 evőkanál cukor

1 teáskanál almapektin

a vaníliamousse-hoz:

20 dkg mascarpone

1 dl tejszín

4 dkg porcukor

2 zselatinlap

30 ml forró tej

1 kávéskanál vaníliapaszta

a csokoládémousse-hoz:

10 dkg étcsokoládé

3 dkg cukor

1 dl tej

1 tojássárgája

1 csipet só

1 dl tejszín

a díszítéshez:

bársonyspray

A lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a sót, és sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük. Vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőpapírra helyezett lyukacsos sütőkereteket. A kosárkákat sütőpapírral kibélelve és szárazbabbal megtöltve, 200 fokon 12 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt a nehezékkel együtt eltávolítjuk, a tésztát hagyjuk kihűlni.

A fekete ribizlit a cukorral felfőzzük, szitán áttörjük. Elkeverjük benne az almapektint, újból felforrósítjuk, és elosztjuk 6 szilikon muffinformában. Lefóliázva fagyasztóba tesszük.

A vaníliamousse-hoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A mascarponét a porcukorral és a vaníliával kihabosítjuk. A kicsavart zselatint a forró tejben feloldjuk, majd langyosra hűtjük. A mascarponés krémbe keverjük, és beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A tartekészlet szilikon formáit színültig töltjük a krémmel, majd lefóliázva 1 éjszakára fagyasztóba rakjuk.

A csokoládémousse-hoz a tejben csomómentesre dolgozzuk a tojássárgáját, a sót és a cukrot, majd kevergetve sűrűsödésig főzzük. Szűrőn keresztül a felaprított csokoládéra öntjük, pár percig állni hagyjuk, majd simára keverjük. Miután langyosra hűlt, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. Habzsákba szedve a kosárkákba töltjük, a közepükre helyezzük a muffinformákból kifordított gyümölcsös betéteket. Pár órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt 1-2 órával a vaníliamousse-t kifordítjuk a formából, a felületét befújjuk a bársonyspray-vel, és a csokoládémousse tetejére helyezzük.

https://dobosbea.blogspot.com

A minitarte-készletet a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.