Csokoládés perec

Csokoládés perec

Csokoládés perec

Hozzávalók
8 dkg teljes kiőrlésű liszt
16 dkg zabpehelyliszt
8 dkg liszt
10 dkg darált mandula vagy mogyoró
5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
25 dkg puha vaj
1 tojás
1 csipet só
a mázhoz:
10 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
1 dkg vaj

A hozzávalókat összegyúrjuk, folpakba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. 2 ív sütőpapír között 1 cm vékonyra nyújtjuk, a perec kiszúró formával kiszaggatjuk. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és a pereceket bevonjuk vele.

https://szepsegtar.blogspot.com

A perec kiszúró formát a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.