Csokoládés sajttorta

Csokoládés sajttorta

Csokoládés sajttorta

Hozzávalók 25×12 cm-es sütőformához

3 tojás

1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

10 dkg cukor- és gluténmentes étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

2 dkg vaj

12 dkg mascarpone

1,2 dl lassú szénhidrátú tej – „csillagtej”

1 csipet só

1 evőkanál vaníliakivonat

3 dkg barnarizs-liszt

 

A tojásfehérjét és az édesítőszert a kézi mixerrel lágy habbá verjük. A mascarponét összefőzzük a lassú szénhidrátú tejjel. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sót, az apróra tördelt csokoládét és a vajat. Alaposan kikeverjük, majd belevegyítjük a tojássárgáját, a vaníliát és az átszitált barnarizs-lisztet. Kicsit visszahűtjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszát a sütőpapírral bélelt, kívülről alufóliával bevont tortaformába töltjük. Nagyobb tepsibe forró vizet öntünk, a formát beleállítjuk, és a tortát 120 fokon 80 percig, majd 180 fokon 10 percig sütjük. Teljesen kihűtve tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Russell Hobbs Retro piros kézi mixerről további infóért katt IDE.

 

 

 

Könyvjelzőkhöz(5)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.