Csokoládés-túrós madeleine

Csokoládés-túrós madeleine

Csokoládés-túrós madeleine

Hozzávalók 12 db-hoz
5 dkg csokoládé (70% kakaótartalmú)
5 dkg vaj
5 dkg túró
6 dkg nádcukor
2 kisebb tojás
2 evőkanál frissen facsart narancslé
1 (bio)narancs finomra reszelt héja
7 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor

A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, aztán félretesszük hűlni. Közben a túrót előbb a cukorral, majd egyenként a tojásokkal kikeverjük. Hozzáadjuk a narancshéjat és a narancslevet, valamint a langyosra hűlt vajas csokoládét. Végül a sütőporos lisztet is a masszába forgatjuk. Ha nem tapadásmentes a madeleine-formánk, akkor kivajazzuk a kagylókat, és elosztjuk bennük a tésztát – a szilikonformát nem szükséges kikenni. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük. (Tűpróba!) A kész süteményeket néhány percig a formában pihentetjük, majd vékony kés segítségével kifordítjuk és rácsra tesszük.

Tipp: ha egynemű tésztát szeretnénk, akkor a túrót felhasználás előtt át is törhetjük.

http://mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com

Bookmark(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.