Csokoládétorta cukor- és gluténmentesen

Kókuszgolyó cukormentesen

Csokoládétorta cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók 25×12 cm-es formához

a tésztához:

1/2 dl habtejszín

5 dkg vaj

4 tojás

3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

5 dkg darált mandula

6 dkg barnarizs-liszt

2 dkg cukrozatlan kakaópor

a krémhez:

8 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

6 g cukrozatlan kakaópor

3 dl habtejszín

5 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

a díszítéshez:

cukrozatlan kakaópor

 

A tejszínt és a vajat összeolvasztjuk.
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, közben fokozatosan hozzászórjuk az édesítőszert. Félkeményre verjük, hozzáadjuk a tojássárgáját is, és további 2 percig habosítjuk. Beleszitáljuk, és óvatos mozdulatokkal, kézi habverővel beleforgatjuk a darált mandulát és a barnarizs-lisztet.
A vajas tejszínt alaposan eldolgozzuk az átszitált kakaóval. A tojásos habból 3-4 evőkanálnyit a kakaós tejszínhez adagolunk, és addig keverjük, amíg teljesen homogén krém nem lesz. A tojásos habba vegyítjük, és az egészet óvatos mozdulatokkal átforgatjuk. A sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 170 fokon 25-30 percig sütjük. (Tűpróba!) Kiszedjük a formából, teljesen kihűtjük, majd lapjában 4 egyforma részre vágjuk.

A krémhez 60 ml tejszínt felmelegítünk, majd az apróra tört csokoládéval, a kakaóval és az édesítővel gőz felett összeolvasztjuk. Csomómentesre keverjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a maradék tejszínt, és gépi habverővel kihabosítjuk.

A tésztát betöltjük a krémmel, kívülről is bevonjuk vele. Megszórjuk kakaóval, és tálalásig hűtőben tároljuk.

Tipp: a tortában a barnarizs-liszt és a csokoládé szénhidráttartalmával kell számolni.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(7)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.