Cukkinis-gombás muffin

Cukkinis-gombás muffin

Cukkinis-gombás muffin

Hozzávalók 14 db-hoz
22,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
20 dkg cukkini
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
só
1/2 dl olaj
1,5 dl tejföl
2 tojás
20 dkg Amigo bébi-csiperkegomba
1 vöröshagyma
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
frissen őrölt bors
5 dkg sűrített paradicsom
3 dkg vaj
a sütőformához:
kevés olaj

A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük, enyhén besózzuk, majd állni hagyjuk, hogy levet engedjen.
A megpucolt hagymát felaprítjuk, és a vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát, megpároljuk, majd ízesítjük 1/2 teáskanál sóval, borsozzuk, a bazsalikommal megszórjuk, végül a sűrített paradicsommal összekeverjük. Tálba szedjük, és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a kinyomkodott cukkinit, a tejfölt, az olajat, a tojást, 1/2 teáskanál sót, majd a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyített lisztet, és jól összedolgozzuk. A masszát kiolajozott szilikon muffinformába kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

http://www.desszertszoba.hu

A Bio-Fungiról további infóért katt IDE.

Bookmark(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.