Cukkinis kakaós csiga

Cukkinis kakaós csiga

Hozzávalók kb. 16 db-hoz

tésztához:

50 dkg liszt

1 nagy csipet só

15 dkg cukkini (tisztítva mérve)

1 tojás

8 dkg vaj

1 dl tej

2,5 dkg friss élesztő

2 evőkanál cukor

1 evőkanál vaníliás cukor

a töltelékhez:

3 evőkanál olaj

3 púpozott evőkanál cukor

2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor

a kenéshez:

3–4 evőkanál tej

a tálaláshoz:

porcukor

 

A cukkinit meghámozzuk, a belső, magos részét eltávolítjuk, majd a salátakészítő finom reszelőfején lereszeljük. Hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, a tejben felfuttatott élesztőt, a vajat, a tojást és a kétféle cukrot. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen téglalap alakúra, kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk. Megkenjük az olajjal, és egyenletesen megszórjuk a kakaóval elkevert cukorral. A szélesebb oldalánál kezdve feltekerjük, 2 cm széles csigákra szeleteljük. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, és addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik. 180 fokon, hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük, még melegen lekenjük a tejjel. Porcukorral megszórva kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com 

A Russell Hobbs Desire salátakészítőről további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.