Cukkinis minimakaróni

Cukkinis minimakaróni

Cukkinis minimakaróni

Hozzávalók 2 személyre

17 dkg durumliszt

kb. 80 ml hideg víz

továbbá:

1 közepes cukkini

2 evőkanál vaj

1 evőkanál olívaolaj

1 gerezd fokhagyma

1 teáskanál morzsolt borsmenta

1/2 citrom kifacsart leve

a tálaláshoz:

pecorino sajt

 

A durumlisztet tálba mérjük, és a vizet apránként adagolva hozzá gyúrni kezdjük. Sima felületű, rugalmas tésztát kell kapnunk. Vékony hurkává formázzuk, majd 5 cm-es darabokra vágjuk. Az első tésztadarab közepébe hurkapálcát nyomunk, a széleket a hurkapálca tetején összecsippentjük, majd hengergető mozdulatokkal elkészítjük a makarónit, és lehúzzuk a pálcáról. Minden tésztadarabbal így járunk el.

A cukkinit megmossuk, gyufaszálnyira daraboljuk, a fokhagymát tisztítás után felaprítjuk. A felhevített vajon és olívaolajon pirítani kezdjük a fokhagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, és addig főzzük, amíg kicsit össze nem esik. Sóval és a borsmentával ízesítjük, meglocsoljuk és összeforgatjuk a citromlével.

Közben a tésztát sós, lobogó vízben pár perc alatt kifőzzük. Leszűrjük úgy, hogy a főzőlevet felfogjuk. A tésztát összekeverjük a cukkinivel, lazítjuk néhány evőkanál főzővízzel. Tányérokra adagolva, pecorinoforgáccsal megszórva tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

 

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.