Cukormentes fehércsokoládés panna cotta

Cukormentes fehércsokoládés panna cotta

Hozzávalók
1 csomag zselatinpor (1 dkg)
2 dl tej
2 dl tejszín
5 ml folyékony édesítőszer
5 dkg cukormentes fehér csokoládé
a díszítéshez:
4–5 g liofilizált eper vagy málna

A zselatint feloldjuk 2-3 evőkanál tejben, majd a maradék tejhez és a tejszínhez adagolva csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az édesítőszert, és kis lángon, kevergetve felmelegítjük (de nem forraljuk). Beleaprítjuk a fehér csokoládét, és addig kavargatjuk, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Szív alakú vagy tetszőleges szilikonformákba öntjük, és a forma nagyságától függően 2-5 órára behűtjük.
A panna cottát óvatosan elválasztjuk a forma oldalától, és tányérra fordítjuk. Liofilizáltgyümölcs-morzsával megszórva kínáljuk.

https://www.sugarfreedots.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.