Cukormentes marcipán

Cukormentes marcipán

Hozzávalók
15 dkg blansírozott, darált mandula
10 dkg eritrit
3 evőkanál víz (30 g)
1-2 csepp színtelen mandulaaroma

A vízből és 3 dkg édesítőszerből pár perc alatt szirupot főzünk. A mandulát és a maradék édesítőszert a konyhai robotgép táljába tesszük, a rozsdamentes acél pengékkel felszerelve összedaráljuk. A sziruphoz öntjük az aromát, fokozatosan a masszához adagoljuk, miközben a gépet pulzálva járatjuk és addig daráljuk a mandulát a többi alapanyaggal, amíg krémes massza nem lesz. Folpackba csomagoljuk, és felhasználásig hűtőben tároljuk.

Tipp: a marcipánt porrá őrölt édesítőszerrel megszórt felületen kinyújtva is felhasználhatjuk. Nincs benne számolandó szénhidrát.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Russell Hobbs Horizon konyhai robotgépről további infóért katt IDE.

 

Nem kommentelhető bejegyzés.